
Vücut geliştirmeye başlamak için en iyi yaş kaçtır? Vücut geliştirmeye kaç yaşında başlamalısınız? Bu sorular sıklıkla tartışılır. Port2portpress olarak bu konuyu sizler için derinlemesine inceleyeceğiz. Hadi başlayalım;
Hangisi daha iyi: vücut geliştirme mi fitness mı Hangisi daha iyi, vücut geliştirme mi fitness mı? Hangisi daha iyi?
Bu bilgi kirliliğine bir son verin. Birçok insan hem vücut geliştirmeci hem de fitness tutkunu olduğuna inanıyor. Vücut geliştirme gelişmiş bir fitness türüdür. Bu siyah adamlar vücut geliştirici. Vücut geliştirme sağlıkla ilgili değildir. Kilo almak için hormon ve doping kullanabilirsiniz. Bunun bizim sporumuzla hiçbir ilgisi yoktur.
Fitness nedir?
Sırada fitness var. Biz tamamen fitness ile ilgiliyiz. Fitness, sağlık ve gücü birleştiren bir spordur. Vücutları için mümkün olan en iyi şekli elde etmeye çalışırlar. Sağlıklı ve faydalıdır. Vücut geliştirmeye ne zaman başlayabilirim? İnsanlar soruyor. Bu iyi bir soru değil, çünkü çocukların (18 yaşın altında) vücut geliştirmeye başlaması tavsiye edilmez. Bahsettiğim gibi, vücut geliştirme maksimum kas kütlesi ve ağırlığına ulaşmayı amaçlayan bir spordur. Bu, genç yaştaki çocukların büyümesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir (bunu daha sonra tartışacağım). Bu nedenle “Egzersize ne zaman başlayabilirim?” diye sormalıyız. Artık biliyoruz.
Egzersize ne zaman başlamalıyım?
Çocuklar 7 veya 8 yaşından sonra spora başlayabilir. Çocuğunuzun kendi vücut ağırlığını kullanarak yapabileceği sporları seçin. Örneğin mekik ve şınav mükemmel fitness programlarıdır. Çocuklar bir fitness programından faydalanacaktır. Bu yaşta ağır egzersizler tavsiye edilmez.
Erkek çocuklarda testosteron seviyeleri 13-14 yaş civarında artmaya başlar. Kas yapımı daha kolaydır. Fitness’a ergenlik döneminde başlamak en iyisidir. Bu, ağır ağırlıklar kaldırmanız veya maksimum zorluk seviyesinde egzersizler yapmanız gerektiği anlamına gelmez. İhtiyacınız olan tek şey temel egzersizlerdir.
Fitness’ın çocuklar için herhangi bir faydası var mı?
Alternatifi nedir? Fitness doğru şekilde yapılırsa (ağırlıklara aşırı yüklenmeden ve gözetim altında) sizin için iyidir. Ağırlık çalışması büyüme hormonunu %400 artırabilir. Koşmak ve bisiklete binmek büyüme hormonunu % 100-200 artırabilen sporlardır. Egzersiz sırasında vücudun büyüme hormonunu daha fazla salgılaması ne anlama gelir? Spor daha uzun kemikler, daha güçlü kaslar ve daha uzun bir boy ile sonuçlanabilir. Spor yapmak büyüme hormonlarının salgılanmasına neden olarak çocukların daha güçlü, daha uzun ve daha hızlı büyümesini sağlar.
Önemli olan tek şey ağırlık sınırıdır. Kemiklerin uçlarında bulunan plaklara plak denir. Yumuşak doku büyümesi durana kadar (18-21 arası) büyümeye devam eder. Yumuşak doku hala mevcutsa kemik büyümeye devam edecektir. Kemikler ağır sporlar nedeniyle sıkıştığında bu yumuşak doku plakası sıkışır. Sonuç olarak kemikler kısa kalır.
Bu sporun hem olumlu hem de olumsuz etkileri vardır. Ağırlık gözünüzü korkutmasın. Normal ağırlıklardan bahsetmiyoruz. Boynunuzu düzgün tutmak için çok çalışın.
Yeni Başlayanlar İçin Vücut Geliştirme – 2 Haftalık Program
Vücut geliştirmeye yeni başlayanlar antrenman programları aramaya başlarlar. Yorgunluk hissetmeden bitirebileceğiniz bir vücut geliştirme programı hazırladım.
Herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes programa katılabilir. Bir ay sonra, ileri teknik programlara geçmek için bölgelerinizi ayırmanızı öneririm. Bu program ilk ayı yorgunluk hissetmeden geçirmenizi sağlar.
Bu 2 aylık mükemmel bir programdır. Haftada 3-4 kez antrenman yapmak için görseldeki okları takip edin.
Karın egzersizi 3×15
Bacak squatları 1×20 + 2×10
Bacak uzatma 1×20 + 2×10
Sırt Pulldowns 1×20 + 2×10
Alçak kablo kürekleri 2×10 artı 1×20
Göğüs eğimli bench 1×20 + 2×10
Eğimli dambıla 2×10 + 1×20 basın
Omuz ön presleri 2×10 + 1×20
Biceps ayakta bukleler 1×20 + 2×10
Triseps üzerinde şınav, 1×20 + 2×10
Baldırlar Ayakta Yükseltme 1×20 + 2×10
Antrenmanınızı günlere göre planlayın
- Dinlenme
- Çalışma
- Dinlenme
- Çalışma
- Dinlenme
- Çalışma
- Dinlenme